ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – MD, MSC, MMSC

Αναγεννητική Ιατρική

Τι είναι η αναγεννητική ιατρική;

Η ιατρική είναι σε μια συναρπαστική επιστήμη με την καινοτόμο εμφάνιση αναγεννητικών θεραπειών.

Η αναγεννητική ιατρική περιλαμβάνει μια ποικιλία καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν στην ανοικοδόμηση ή την αναγέννηση κυττάρων, ιστών και οργάνων για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας.

Η Garavelas Medical Group χρησιμοποιεί αναγεννητική ιατρική για να βοηθήσει το σώμα σας να επισκευάσει αυτούς τους ιστούς φυσικά. Συνεργαζόμαστε με διάφορα πανεπιστήμια και βιομηχανίες καθώς και διεθνείς συναδέλφους για να διερευνήσουμε την τελευταία εφαρμογή βλαστικών κυττάρων και άλλων θεραπειών με βάση τα κύτταρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Ειδικεύονται σε προηγμένες τεχνικές αναγέννησης, όπως:

Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Το PRP χρησιμοποιεί συστατικά του δικού σας αίματος για την προώθηση της επισκευής των ιστών. Αυτό το συμπυκνωμένο διάλυμα περιέχει 5-10 φορές περισσότερους θεραπευτικούς αυξητικούς παράγοντες από το κανονικό αίμα. Όταν εγχέεται σε σημείο τραυματισμού, το PRP διεγείρει τη ροή του αίματος και βοηθά στη δημιουργία υγιών νέων κυττάρων.

Θεραπεία PRP

Τα αιμοπετάλια και τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα είναι βασικοί παράγοντες σημαντικοί στην επούλωση τραυμάτων. Τα αιμοπετάλια βρίσκονται στο κυκλοφορούν αίμα μας σε μικρούς αριθμούς. Τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση αιμοπεταλίων που προέρχονται από τη δική σας παροχή αίματος, ξεκλειδώνουν τη θεραπευτική δύναμη των αιμοπεταλίων. Παράγοντες ανάπτυξης που προέρχονται από αιμοπετάλια είναι βιολογικά δραστικές ουσίες που ενισχύουν την επισκευή των ιστών. Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια σε ένα σημείο πληγής απελευθερώνουν πρωτεΐνες που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα όλες τις πτυχές του καταρράκτη επούλωσης τραύματος.

Βλαστοκύτταρα

Ένας άλλος τύπος αναγεννητικής ιατρικής χρησιμοποιεί μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία εμφανίζονται φυσικά στο μυελό των οστών και στο λίπος σας (λιπώδη). Αυτά τα κύτταρα είναι ειδικά επειδή μπορούν να μετατραπούν σε (διαφορετικούς ) πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των χόνδρων και των μυών.

BMAC (βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από μυελό των οστών)

Τα βλαστικά κύτταρα συλλέγονται με αναρρόφηση μυελού των οστών από το πίσω μέρος της λεκάνης του ασθενούς. Κάποιος μπορεί να περιμένει ελάχιστη ενόχληση από τη διαδικασία. Η αναρρόφηση περιλαμβάνει αιμοπετάλια, μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα και άλλα είδη βλαστικών κυττάρων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία βλαστικών κυττάρων ενηλίκων. Ο μυελός των οστών τοποθετείται μέσα σε μια ειδική μηχανή και αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τα αιμοπετάλια και τα βλαστικά κύτταρα από τα υπόλοιπα προϊόντα αίματος. Αυτή η συγκέντρωση μυελού των οστών – που ονομάζεται BMAC, ή συμπύκνωμα αναρρόφησης μυελού των οστών – επαναφέρεται στην τραυματισμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βλαστικά κύτταρα.

Λιπο-αναρρόφηση (βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από λίπος)

Ο λιπώδης ιστός είναι μια εξαιρετική πηγή αναγεννητικών βλαστικών κυττάρων. Τα βλαστικά κύτταρα που απομονώνονται από λιπώδη ιστό είναι άφθονα, εύκολα εκχυλίζονται μέσω λιποαναρρόφησης και είναι ικανά να διαφοροποιηθούν σε πολλούς κυτταρικούς τύπους. Τα βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από λιπός δίνουν ιδιαίτερη υπόσχεση στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής. Μεγάλες ποσότητες βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από λιπός μπορούν να συλλεχθούν σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, παρόμοια με την λιποαναρρόφηση. Ο λιπώδης ιστός μπορεί να συλλεχθεί από την κοιλιά, τις λαβές αγάπης ή τους γλουτούς.

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με τη θεραπεία απο βλαστικά κύτταρα;

Οι ενέσεις μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν λοίμωξη, αιμορραγία ή νευρική βλάβη. Οι κίνδυνοι εξαρτώνται επίσης από τη δομή που εγχέεται. Επειδή χρησιμοποιούμε τα δικά σας κύτταρα, ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης ή απόρριψης του προϊόντος ιστού είναι πολύ χαμηλός. Η χρήση καθοδήγησης υπερήχων βοηθά στη μείωση του κινδύνου βλάβης των γύρω δομών ή της ένεσης σε λάθος τοποθεσία. Οι γιατροί μας θα εξετάσουν τους πλήρεις κινδύνους της θεραπείας μαζί σας. Συνολικά, οι κίνδυνοι αυτών των θεραπειών είναι εξαιρετικά χαμηλοί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επί του παρόντος οι ενέσεις βλαστικών κυττάρων εξακολουθούν να θεωρούνται πειραματικές.

Τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του Medicare, ΔΕΝ πληρώνουν για ενέσεις βλαστικών κυττάρων.

Τι πρέπει να περιμένω από μια αναγεννητική ιατρική θεραπεία;

Οι ενέσεις PRP και βλαστικών κυττάρων προάγουν τη φυσική επούλωση, οπότε μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή μήνες για να παρατηρήσετε μια βελτίωση. Τα αποτελέσματα της αναγεννητικής ιατρικής περιλαμβάνουν μειωμένο πόνο και φλεγμονή και βελτιωμένη λειτουργία.

Συμμετέχουμε ενεργά σε μελέτες που εστιάζουν στον ασθενή και τα αποτελέσματά του μετά από χειρουργική και μη χειρουργική φροντίδα.

Η φιλοσοφία μας είναι να πάρουμε ό, τι μαθαίνουμε από τους ασθενείς μας για να βοηθήσουμε να προχωρήσουμε στον τομέα της επιστημονικής ανακάλυψης και τελικά να βελτιώσουμε τη φροντίδα των ασθενών.

Κατά συνέπεια, μπορείτε να περιμένετε να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε μία από τις μελέτες μας όταν επισκέπτεστε την κλινική μας.

Στόχος μας δεν είναι να επιβαρύνουμε τους ασθενείς μας, αλλά να μαθαίνουμε από τα κλινικά τους προβλήματα και τις θεραπείες μας για να τους εξυπηρετούμε καλύτερα καθώς και άλλους.

Σας καλωσορίζουμε για να μας εμπιστευτείτε τη φροντίδα σας καθώς επιδιώκουμε όχι μόνο να παρέχουμε φροντίδα τελευταίας τεχνολογίας αλλά και να προωθήσουμε το πεδίο μέσω της έρευνας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email