ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – MD, MSC, MMSC

Βήμα Βήμα

Ο αριθμός των ζευγαριών που ζητούν ιατρική βοήθεια έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.  Η επιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας εξαρτάται από την ακριβή διάγνωση των αιτιών της υπογονιμότητας .

Από την πρώτη κιόλας ημέρα σας  ανατίθεται   προσωπικός βοηθός με στόχο να σας βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εξηγώντας σας τα βήματα που περιλαμβάνει η κάθε φάση της θεραπείας, λεπτομέρειες των οποίων παρατίθενται παρακάτω. 

Αυτό επιτυγχάνεται με το λεπτομερές ιστορικό , την φυσική εξέταση του ζεύγους και το σωστό κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. 

Ιατρική Γνωμοδότηση

Το αρχικό σας ραντεβού περιλαμβάνει συζήτηση με έναν από τους ειδικούς μας στη γονιμότητα ο οποίος θα σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την επίλυση των προβληματων γονιμότητας και την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της αναπαραγωγής. 

1.1 Ανάλυση σπέρματος

Εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο, θα σας ζητήσουμε δείγμα σπέρματος για  ανάλυση στο εργαστήριό μας,  έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης  διάγνωση της κατάστασης  και να καθορίσουμε την καλύτερη στρατηγική πετυχαίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

1.2 Υποχρεωτικές εξετάσεις

Η Επιστημονική ομάδα Γκαραβέλας ακολουθεί τις συστάσεις WHO ,όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, τις Εθνικές Στρατηγικές για την Ασφάλεια του Ασθενούς και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ασφάλεια των Ασθενών και την Ποιότητα της Φροντίδας(PaSQ). Αυτό συμβαίνει για να διασφαλίσουμε την δική σας προστασία καθώς και το μέλλον του μωρού σας σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο ζεστός  χώρος μας και η υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, εγγυώνται το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την εφαρμογή των ιατρικών λύσεων, που από κοινού με το ζευγάρι αποφασίζουμε. 

1.3 Επιβεβαίωση θεραπείας

Όλοι εμείς  ανά πάσα στιγμή είμαστε  στη διάθεσή σας , για να σας βοηθήσουμε  σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας. Ο γιατρός και η ομάδα μας θα σχεδιάσουν και θα  παράσχουν ένα πλάνο εξατομικευμένης θεραπείας, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το πρωτόκολλο φαρμάκων προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, με λεπτομερείς οδηγίες έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι κατανοήσατε πλήρως τα βήματα που κάθε φορά πρέπει να ακολουθήσετε.

Η νοσοκομειακή μας ομάδα θα σας εξηγήσει τον τρόπο λήψης των φαρμάκων σας , χορηγώντας τα με   ιατρική συνταγή για την ολοκλήρωση της θεραπεία σας.

Τόσο ο θεράπων ιατρός  όσο και η νοσοκομειακή ομάδα θα παρακολουθούν στενά  την πορεία της θεραπείας σας. 

2. Εμβρυομεταφορά

Η εμβρυομεταφορά αποτελεί την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που αν και είναι σύντομη και ανώδυνη οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται έντονο άγχος.

Πρίν την μεταφορά δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία και ο υπεύθυνος εμβρυολόγος θα σας ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη των εμβρύων σας .Πρόκειται λοιπόν για μια απλή διαδικασία  χωρίς τη λήψη νάρκωσης ή αναλγησίας και ομολογουμένως χωρίς πόνο. Η εμβρυομεταφορά εφαρμόζεται πάντα σε χειρουργική αίθουσα όπου  πληρούνται όλες οι συνθήκες αποστείρωσης .  

Μετά τη μεταφορά, θα λάβετε μία αναφορά επεξηγηματικών πληροφοριών για την γονιμοποιηση και ανάπτυξη των εμβρύων . Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι η συνεχής και αδιάλειπτη λήψη των φαρμάκων, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

3. Τεστ εγκυμοσύνης

Περίπου 10 με 14 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά, πρέπει να κάνετε μια εξέταση αίματος χοριακής γοναδοτροπίνης ,β-HCG (γνωστή ως βήτα χοριακή) για να ελέγξετε την παρουσία της ορμόνης στο αίμα σας επιβεβαιώνοντας έτσι αν η θεραπεία ήταν ήταν πετυχημένη ή όχι. Αυτή η εξέταση μπορεί να λάβει χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας.

Σε περίπτωση αποτυχίας της προσπάθειας, η επιστημονική μας ομάδα αναλύει τα πιθανά αίτιά της, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες το ζευγάρι συναντάται με τον ιατρό του Κέντρου για μια σφαιρική και λεπτομερή ανασκόπηση της προσπάθειας που έγινε και τη λήψη μελλοντικών αποφάσεων.

4. Τα πρώτα υπερηχογραφήματα

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφού επιβεβαιωθεί το θετικό αποτέλεσμα της β- χοριακής, η γυναίκα πρέπει να υποβληθεί σε υπερηχογραφικό έλεγχο για την διαπίστωση εμβρύου/ων  στην μήτρα και πως  η εγκυμοσύνη προχωράει ομαλά. 

Κάθε ζευγάρι που απευθύνεται σε εμας είναι μοναδικό και κάθε παιδί που γεννιέται με τη βοήθειά μας, αποτελεί για εμάς μια μικρή νίκη και μας δίνει τεράστια ικανοποίηση και ευτυχία.