ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – MD, MSC, MMSC

Άρθρα

Ο ιατρικός όμιλος Garavelas καλύπτει δημοφιλή θέματα, πληροφορίες και σχετικές ιστορίες σχετικά με τα πάντα, από την προσπάθεια εγκυμοσύνης έως την ολοκλήρωση της οικογένειάς σας. Με συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, την υγεία, τη φυσική κατάσταση, τις αγορές και πολλά άλλα, αυτό το ιστολόγιο καλύπτει όλα τα βήματα της διαδικασίας γονιμότητας. Είναι ένα ιστολόγιο τρόπου ζωής για οτιδήποτε σχετίζεται με τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και τη νέα πατρότητα.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση του πεδίου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εγγραφείτε στον Δρ. Α. Γκαραβέλας καθώς γράφει για την ιατρική και τεχνική πλευρά της  οικογενειακής  οικοδόμησης. Με έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής ιατρικής, εξηγήσεις θεραπείας γονιμότητας, συμβουλές για να μείνετε έγκυος και πολλά άλλα, το Blog του Δρ. Α.Γκαραβέλα είναι η καλύτερη πηγή σας.

Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Γυμναστική μετά τον τοκετό 

Αυτό το μαγικό και πρωτόγνωρο ταξίδι της εγκυμοσύνης, ναι, έχει φτάσει πλέον στο τέλος του. Τώρα ζείτε μία νέα πραγματικότητα αγκαλιά με το μωράκι σας. Μια νέα καθημερινότητα που εκτός από το άγχος και την αγωνία για την φροντίδα του μωρού σας, έχει και το άγχος για το πώς θα επιστρέψει το σώμα σας στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια, το άγχος για πως θα χάσετε τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της κύησης.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ‘Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. 
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 με 10 γυναίκες θα εμφανίσει τη νόσο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά και από αυτές 1.500 περίπου χάνουν τη ζωή τους. 

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Η συμβολή της τεχνολογίας Time-Lapse στην επιτυχία της Eξωσωματικής

Η συμβολή της τεχνολογίας Time-Lapse στην επιτυχία της εξωσωματικής. Η επιλογή των κατάλληλων εμβρύων για μεταφορά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Συμβουλές μείωσης άγχους και θλίψης κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να εξετάσετε όταν σκέφτεστε την εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι ανταμοιβές είναι αναρίθμητες, αλλά και οι προκλήσεις/δυσκολίες που συνοδεύουν μία τέτοια προσπάθεια μπορεί να γίνουν δυσβάσταχτες μερικές φορές. Πλέον, γνωρίζουμε ότι λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα μπορείτε να κάνετε πρόληψη ορισμένων ψυχολογικών κινδύνων έτσι ώστε η προσπάθεια σας να μεγαλώσετε την οικογένειά σας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να γίνει μια θετική εμπειρία και να βελτιώσει τη ζωή σας.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή.
Για κάθε γυναίκα, η μητρότητα είναι συνειδητή επιλογή και αναφαίρετο δικαίωμα. Ωστόσο η γονιμότητα έχει χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση έρχεται για να δώσει τη λύση.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Μέλλουσα μαμά – Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε πριν από την εγκυμοσύνη

Όσο το δυνατόν πιο υγιείς είστε πριν από την εγκυμοσύνη, τόσο καλύτερα για το παιδί που θα φέρετε στη ζωή. Μεριμνώντας, επομένως, από τώρα για τη δική σας υγεία διασφαλίζετε καλύτερες προοπτικές για το μωρό που θα αποκτήσετε. Διαβάστε αναλυτικά ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε πριν από την εγκυμοσύνη

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Τι είναι η πτωχή ωοθηκική απάντηση και πώς αντιμετωπίζεται

Ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών, όμως οι οποίες υποβάλλονται σε διέγερση των ωοθηκών στα πλάσια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανταποκρίνεται ανεπαρκώς στα συνήθη πρωτόκολλα ωοθηκικής διέγερσης με σημαντικά μειωμένο αριθμό αναπτυσσόμενων ωοθυλακίων.
Οι γυναίκες αυτές ορίζονται ως «πτωχές απαντήτριες» και συνήθως εμφανίζουν μειωμένο αριθμό ωοκυττάρων, χαμηλά ποσοστά γονιμοποίησης, κακή ποιότητα εμβρύων και, ως εκ τούτου , χαμηλά ποσοστά εγκυμοσύνης.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας μετά από μία αποβολή

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για τη γονιμότητά σας μετά από πρόωρη αποβολή. Πολλά ζευγάρια θέλουν να προσπαθήσουν να συλλάβουν ξανά αμέσως, ενώ άλλα χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν. Όμως, η γονιμότητα μετά από μια αποβολή είναι ένα θέμα ανησυχίας για τα περισσότερα ζευγάρια.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Nέο καινοτόμο τεστ Embrace

Συνεχίζοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερα ζευγάρια γονείς, η Institute of Life καινοτομεί ξανά και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την IGENOMIX®, το νέο τεστ EMBRACE®. Το EMBRACE® είναι ένα νέο μη επεμβατικό τεστ το οποίο βοηθά να εντοπιστούν τα έμβρυα που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι χρωμοσωμικά σωστά, χωρίς τη διενέργεια βιοψίας στο έμβρυο.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Τι είναι η πτωχή ωοθηκική απάντηση και πώς αντιμετωπίζεται

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε συναντίληψη του ορισμού της «πτωχής ωοθηκικής απάντησης», με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σημαντική δυσκολία στην εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των διαφόρων μεθόδων αντιμετώπισης της πτωχής ωοθηκικής απάντησης με βάση τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Διατροφή και γονιμότητα: υπάρχει σύνδεση ανάμεσα τους;

H υπογονιμότητα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ορίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) ως «αποτυχία σύλληψης μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια αποπειρών φυσικής γονιμοποίησης» και επηρεάζει, σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) περίπου το 20-30% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Στις μέρες μας ο αριθμός των γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με την προοπτική της ατεκνίας είναι αυξανόμενος και τα αίτια είναι πολλαπλά. Η σύγχρονη γυναίκα διεκδικεί έναν πιο δυναμικό κοινωνικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν: σπουδάζει, κάνει καριέρα, επιδιώκει οικονομική ανεξαρτησία. Η προτεραιότητα στην επαγγελματική σταδιοδρομία την οδηγεί στο να περιορίσει στο ελάχιστο το χρόνο αναζήτησης συντρόφου και ανάπτυξης μιας ουσιαστικής σχέσης.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Kατάψυξη Σπέρματος – Κρυοσυντήρησης

Η Kατάψυξη Σπέρματος ή Kρυοσυντήρηση Σπέρματος είναι η διαδικασία συντήρησης των κυττάρων του σπέρματος για μεταγενέστερη χρήση.
Η Kρυοσυντήρηση του Σπέρματος μας δίνει τη δυνατότητα να «παγώσουμε» το χρόνο και σε περίπτωση που τεθεί θέμα γονιμότητας για οποιοδήποτε λόγο, να υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα κρυοσυντηρημένου σπέρματος.
Θεωρείται μια ασφαλής διαδικασία, με την οποία δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα σε μωρά που προέρχονται από κρυοσυντηρημένο σπέρμα.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Οι ιδανικές τροφές για αύξηση της γονιμότητας

Συνεχώς γίνονται έρευνες για το ποιες τροφές επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη γυναικεία και την ανδρική γονιμότητα. Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που γυναίκες και άνδρες πρέπει να προσέξουν ή να αλλάξουν στις διατροφικές και γενικά τις καθημερινές τους συνήθειες, ώστε να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Η σωστή διατροφή για υγιές σπέρμα

Η διάγνωση της υπογονιμότητας γίνεται όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα δεν είναι σε θέση να επιτύχουν εγκυμοσύνη μετά από ένα έτος ελεύθερων (χωρίς προφυλάξεις) σεξουαλικών επαφών. Οι περιπτώσεις υπογονιμότητας αυξάνονται φτάνοντας σε 1 στα 6 ζευγάρια που δυσκολεύονται να συλλάβουν ένα παιδί. Παλαιότερα, ο όρος στειρότητα θεωρούνταν ότι αφορούσε κατά κύριο λόγο τη γυναίκα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Οι άνδρες και οι γυναίκες επηρεάζονται εξίσου.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Αύξηση του ορίου ηλικίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με νέα διάταξη

Η αύξηση του επιτρεπτού ορίου ηλικίας για τη διενέργεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής προβλέπεται στη διάταξη που φέρνει το Υπουργείο Υγείας στην ηλικία πλέον των 52 ετών.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Αναζωογόνηση Ωοθηκών PRP

Η διαδικασία της ωοθηκικής αναζωογόνησης με PRP δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να καταφέρει να αποκτήσει παιδί με το δικό της γενετικό υλικό ακολουθώντας μια μέθοδο που είναι λιγότερο παρεμβατική και περισσότερο ασφαλής από κάθε άλλη.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Aνδρική υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα θεωρείται παραδοσιακά ως πρόβλημα της γυναίκας. Αλλά όπως αποδεικνύεται, εμείς οι άντρες δεν κατεβαίνουμε τόσο εύκολα. Περίπου μία στις τρεις περιπτώσεις στειρότητας οφείλεται μόνο στον άνδρα και εμπλέκουμε κάπως στη στειρότητα περίπου στο μισό χρόνο.
Η διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας μπορεί να είναι μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άντρας.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Πως επηρεάζει η ηλιοφάνεια και η βιταμίνη D τα επίπεδα της γονιμότητας σου;

Ξέρεις ότι η λέξη ηλιοθεραπεία δεν είναι τυχαία; Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ήλιου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Πως όμως επιδρά θετικά στη γονιμότητα σου; Η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα μας, μέσα από την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Έρευνες υποστηρίζουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση στη γονιμότητα τους, από την έκθεση σε βιταμίνη D.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Δεύτερο παιδί: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμοι

Η ιδέα για τον ερχομό ενός δεύτερου μωρού σας χτυπά την πόρτα; Υπάρχει αλήθεια η κατάλληλη διαφορά ηλικίας πρώτου με δεύτερου παιδιού; Εάν, με το πρώτο παιδάκι σας δεν ταλαιπωρηθήκατε πολύ δηλαδή, ήταν ένα ήσυχο μωρό και το μόνο που ήθελε ήταν γάλα, φροντίδα και ύπνο, τότε θέλετε όσο πιο σύντομα να κάνετε το δεύτερο.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Τα καλύτερα μούρα για την εγκυμοσύνη

Η λαχτάρα για διαφορετικά σνακ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι για πολλά και διαφορετικά τρόφιμα και συχνά είναι δύσκολο να τα αντισταθείτε. Αλλά πολλές γυναίκες λαχταρούν επίσης υγιεινά τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα. Τα μούρα συγκεκριμένα, παρέχουν μια καλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων με πυκνά θρεπτικά συστατικά, τα οποία όχι μόνο παρέχουν ενέργεια αλλά μπορούν να περάσουν εύκολα από τον πλακούντα για να θρέψουν το μωρό σας καθώς αναπτύσσεται.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Υγιεινή Ζωή Και Αναπαραγωγή

Αν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, και ιδιαίτερα αν δυσκολεύεστε να συλλάβετε, τότε θα πρέπει μία από τις προτεραιότητές σας να είναι η εξασφάλιση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ίσως να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο έντονα μπορεί να επηρεάσει ο τρόπος ζωής μας την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και του αναπτυσσόμενου εμβρύου.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

24h Time-Lapse embryo monitoring

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πλήρως εξοπλισμένο Εμβρυολογικό μας εργαστήριο έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ των εμβρύων με την τελευταίας γενιάς Εμβρυοσκόπια τεχνολογίας Time Lapse.

Read More »
Άρθρα
Dr. Athanasios Garavelas

Χαμηλή δυναμική των ωοθηκών-Πώς την αντιμετωπίζουμε;

Αναγνωρίζοντας ένα υπαρκτό πρόβλημα στον κύκλο μιας γυναίκας, προχωράμε βήμα-βήμα στην επίλυσή του, βασισμένοι στις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους στον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Read More »